Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PPR

Pravidla pro registraci

8. 6. 2012 2:36
Tak teď ste mě teda zmátl

Do teď sem měl za to, že naše DNA neobsahuje stopy po neandrtálcích. Můžete dát nějaký odkaz na věrohodný zdroj kde se tvrdí opak? Z jiného soudku. Můj názor je, že evoluce v každé společnosti nebo skupině postupem času vyselektuje určité vlastnosti které jsou převažující v té společnosti, dominantní. Jedinec který byl v té skupině úspěšný předal své geny které mu ten úspěch umožnily a myslím si, že každá společnost si takto vyformovala něco jako "národní povahu". Vycházím z toho, že určité vlastnosti máme dány geneticky. Agresivita, inteligence, sociální inteligence atd. Konkrétní příklady: Jižní Evropa = úskočnost, výmluvnost, vyčůranost, vysoká míra korupce. Severní Evropa = Pečlivost, přímost, nízká míra korupce (Skandinávské země). Myslím si, že evoluce na jihu vyselektovala "úskočné lasičky". Společnosti na jihu byly dříve velké a rozvinuté a vyčůranost je ve velké společnosti užitečnější než skutečně něco umět. Něco umět musíte v malé skupině a ty byly na severu. Váš názor?

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

8. 6. 2012 6:58
Re: Tak teď ste mě teda zmátl

Domnívám se, že díky vědě by se už konečně měli lidé začít rozlišovat podobně jako je tomu u zvěře. Nenazývat skupiny zprofanovaným rasa, ale lichotivěji. Zjednodušila by se spousta věcí. Popírat, že jsme odlišní, je strání hlavy do písku. Když potřebuji psa barváře, koupím bavoráka, nebo hanoveráka, potřebuji vystavovače, koupím pointra nebo ohaře, chci lenocha na gauč :-))) atd Takto to být u lidí, tak některé pustíme z mučení ve škole po páté třídě a oni budou moci něco dělat rukama, k čemu jsou stvoření, protože jsou homo faber

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1442x
Antropolog, kterému není nic lidského cizí. Učím biologickou antropologii a etologii člověka na Fakultě filozofické ZČU v Plzni. Mám různé (i kulturní) zájmy, leč nějak začínám stárnout a nestíhám.