Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

dvdmchl

29. 5. 2011 8:02
Ach jo

a já se těšil, že si přečtu co mu vyprávěl onen stařešina. Tohle by mě autore vážně zajímalo. Nedáte o tom nějaký další článek?

0 0
možnosti
C

Cynyc_

29. 5. 2011 3:52
Pointa hezká, interpretace problematická.

Lze samozřejmě tvrdit, že starý, moudrý náčelník hluboce filozoficky poukazoval na problematičnost pojmu "pravda" a toho, jak ji ověřujeme. Domnívám se, že skutečnost byla mnohem prostší, totiž že považoval naše vysvětlení prostě za jiný arbitrární mýtus a ani jej nenapadlo (a, popravdě, ani nemohlo), že existuje poznávací metoda, která k takovým tvrzením vyžaduje ověření. Lze samozřejmě namítnout, že apriorně není žádná poznávací metoda privilegovaná, neboť je každá vnitřně konzistentní (čímž se vracím ke své první větě), myslím ale, že podvědomě všichni více či méně uplatňujeme pragmatické stanovisko, které říká, že rozdíl v poznávacích metodách způsobuje, že my jezdíme studovat Aborigince, nikoli oni nás, a že takováto analýza by v jejich myšlenkovém světe prostě nebyla vůbec možná.

0 0
možnosti
C

Camino.

29. 5. 2011 1:23
Aboriginal cave paintings,

Mela jsem moznost v malem muzeu v Alice Springs videt neco malo z tech "fresek", ted obcas vidam maluvky severoamerickych indianu, First Nation People. Mate zavidenihodne zamestnani i konickaR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1442x
Antropolog, kterému není nic lidského cizí. Učím biologickou antropologii a etologii člověka na Fakultě filozofické ZČU v Plzni. Mám různé (i kulturní) zájmy, leč nějak začínám stárnout a nestíhám.